Clean the sea bass from scales, remove excess films and bones. Rinse the steak with cold water and pat dry with paper towel. Wash and dry the dill. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 200°C.
Очистите морского окуня от чешуи, удалите лишние пленки и кости. Ополосните стейк холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Помойте и просушите укроп. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 200°С.
Finely chop the dill.
Мелко порубите укроп.
Rub the perch with salt and ground black pepper, sprinkle with chopped dill.
Натрите окуня солью и черным молотым перцем, посыпьте рубленым укропом.
Brush the steak on both sides with sour cream. Place the perch in a baking dish greased with vegetable oil.
Смажьте стейк с обеих сторон сметаной. Выложите окуня в форму для запекания, смазанную растительным маслом.
Place the perch in the oven for 20-30 minutes at 200°C.
Отправьте окуня в духовку на 20-30 минут при 200°С.
Place fish on a plate and garnish with a lemon wedge if desired. Ready. Bon appetit!
Выложите рыбу на тарелку и украсьте долькой лимона по желанию. Готово. Приятного аппетита!
Serve the perch with fried potatoes or steamed vegetables such as cauliflower, broccoli, carrots and bell peppers. Garnish the dish with fresh herbs.
Подайте к окуню жаренный картофель или овощи на пару, например, цветную капусту, брокколи, морковь и болгарский перец. Украсьте блюдо свежей зеленью.