Rinse the rice with cold water and place in a sieve. Remove crab sticks from packaging. Prepare the remaining ingredients.
Промойте рис холодной водой и откиньте на сито. Крабовые палочки очистите от упаковки. Подготовьте остальные ингредиенты.
Place the rice in a small ladle or pan. Add a glass of water and a pinch of salt. Put the rice on the fire. When the water boils, reduce the heat to low and cover with a lid. Cook the rice for about 10-15 minutes until the water is completely absorbed. Stir the finished rice and cool.
Высыпьте рис в небольшой ковшик или кастрюлю. Добавьте стакан воды и щепотку соли. Поставьте рис на огонь. Когда вода закипит, убавьте огонь до минимума и накройте крышкой. Варите рис примерно 10-15 минут до полного впитывания воды. Готовый рис перемешайте и остудите.
Cut the crab sticks into small pieces.
Крабовые палочки нарежьте маленькими кусочками.
Place snow crab in a small bowl, add mayonnaise and stir to coat. The filling is ready.
Выложите снежного краба в небольшую миску, добавьте майонез и перемешайте. Начинка готова.
Now you can assemble the onigiri. For convenience, cover the cutting board with cling film. Place about 70-80 g of rice on the board and make a triangular-shaped flatbread. Place a couple of tablespoons of filling in the center of the cake.
Теперь можно собрать онигири. Для удобства застелите разделочную доску пищевой пленкой. Выложите на доску примерно 70-80 г риса и сделайте лепешку треугольной формы. В центр лепешки выложите пару столовых ложек начинки.
Place another 70-80 g of rice on top of the filling. Wrap the onigiri in film, press down the rice and shape the product into a triangular prism.
Сверху на начинку выложите еще 70-80 г риса. Заверните онигири в пленку, утрамбуйте рис и придайте изделию форму треугольной призмы.
Cut the nori sheet in half. Wrap the onigiri in half sheets of nori, leaving one tip exposed. To ensure that the seaweed tightly covers the onigiri, moisten it with water.
Разрежьте лист нори пополам. Оберните онигири в половинки листа нори, оставляя один кончик изделия открытым. Чтобы водоросли плотно покрыли онигири, смочите их водой.
Roll the remaining open tip of the onigiri in sesame seeds. Place onigiri on a plate and garnish with green onions. Ready. Bon appetit!
Оставшийся открытый кончик онигири обваляйте в кунжуте. Выложите онигири на тарелку и украсьте зеленым луком. Готово. Приятного аппетита!