Prepare sushi rice. You can use either seasoned rice or unseasoned rice (without vinegar). Instead of trout, you can use any other red fish.
Приготовьте рис для суши. Вы можете использовать как заправленный рис, так и не заправленный (без уксуса). Вместо форели вы можете взять любую другую красную рыбу.
Divide the rice into 30g portions and roll into balls.
Разделите рис на порции по 30 г и скатайте шарики.
Apply a small amount of wasabi to each rice ball.
На каждый рисовый шарик нанесите небольшое количество васаби.
Cut the trout into thin slices of approximately 25 g.
Нарежьте форель тонкими ломтиками примерно 25 г.
Place the trout slices on top of the rice and press them gently with your hands.
Сверху на рис выложите ломтики форели и прижмите их аккуратно руками.
Place the resulting nigiri on a plate, garnish with sesame seeds and microgreens. Ready. Bon appetit!
Получившиеся нигири выложите на тарелку, украсьте кунжутом и микрозеленью. Готово. Приятного аппетита!
Serve the sushi with soy sauce and pickled ginger.
Подайте к суши соевый соус и маринованный имбирь.