Wash the cucumber, rinse the dill and dry. Rinse the rice several times with cold water and place in a sieve.
Помойте огурец, ополосните укроп и просушите. Рис несколько раз промойте холодной водой и откиньте на сито
Pour the washed rice into a small ladle, pour a glass of cold water, add salt and put on fire. When the water boils, reduce the heat to low and cover the rice with a lid. Cook it for 10-12 minutes. When all the water has been absorbed into the rice, remove it from the heat and leave to steam for another 10 minutes. Stir the finished rice and cool.
Пересыпьте промытый рис в небольшой ковшик, залейте стаканом холодной воды, посолите и поставьте на огонь. Когда вода закипит, убавьте огонь до минимума и накройте рис крышкой. Варите его 10-12 минут. Когда вся вода впитается в рис, снимите его с огня и оставьте еще на 10 минут пропариться. Готовый рис перемешайте и остудите.
Cut the cucumber into thin round slices.
Нарежьте огурец тонкими круглыми ломтиками.
Finely chop the dill.
Укроп мелко порубите.
In a small bowl, combine boiled rice and chopped dill.
В небольшой миске смешайте отварной рис и рубленый укроп.
Roll the rice into balls and then flatten them a little. Roll half of the products in sesame seeds, and wrap the other half in strips of nori.
Скатайте из риса шарики, а затем расплющите их немного. Половину изделий обваляйте в кунжуте, а другую половину оберните полосками нори.
Place cucumber slices on top of the preparations.
Сверху на заготовки выложите ломтики огурца.
Place onigiri on a plate and garnish with teriyaki sauce, sesame seeds and microgreens. Ready. Bon appetit!
Выложите онигири на тарелку, украсьте соусом терияки, кунжутом и микрозеленью. Готово. Приятного аппетита!
Serve the onigiri with soy sauce.
Подайте к онигири соевый соус.