Remove the bones and membranes from the pink salmon and cut off the skin. Peel the red onion. Rinse the rice several times with cold water and place in a sieve.
Удалите у горбуши кости и пленки, кожу срежьте. Красный лук очистите от шелухи. Рис промойте несколько раз холодной водой и откиньте на сито.
Pour the washed rice into a small ladle or pan, pour a glass of cold water, add a pinch of salt and put on fire. When the water boils, reduce the heat to low and cover the rice with a lid. Cook the rice for about 10-12 minutes. When all the water has been absorbed, remove the rice from the heat and leave to steam for another 10 minutes. The onigiri rice is ready.
Промытый рис пересыпьте в маленький ковшик или кастрюлю, залейте стаканом холодной воды, добавьте щепотку соли и поставьте на огонь. Когда вода закипит, убавьте огонь до минимума и накройте рис крышкой. Варите рис примерно 10-12 минут. Когда вся вода впитается, снимите рис с огня и оставьте еще на 10 минут пропариться. Рис для онигири готов.
Now prepare the filling. To do this, finely chop the red onion.
Теперь приготовьте начинку. Для этого мелко нарежьте красный лук.
Cut the smoked pink salmon fillet into small pieces.
Филе копченой горбуши нарежьте маленькими кусочками.
Place the onion and pink salmon in a small bowl, add a tablespoon of mayonnaise and stir.
В небольшую миску выложите лук и горбушу, добавьте столовую ложку майонеза и перемешайте.
Now you can assemble the onigiri. For convenience, cover the cutting board with cling film, so the rice will not stick to the surface. Place a small amount of rice on the board, about 70-80 g, and form a triangular shaped cake. Place 50-60 g of filling on top in an even layer.
Теперь можно собрать онигири. Для удобства застелите разделочную доску пищевой пленкой, так рис не будет прилипать к поверхности. Выложите на доску небольшое количество риса, примерно 70-80 г, и сформируйте лепешку треугольной формы. Сверху равномерным слоем выложите 50-60 г начинки.
Make a second triangular cake out of the rice and cover the filling with it. You should end up with a kind of “sandwich”. Press the onigiri lightly onto the board until the halves and filling are combined.
Сделайте из риса вторую треугольную лепешку и накройте ею начинку. У вас должен получиться своего рода «сэндвич». Слегка прижмите онигири к доске, чтобы половинки и начинка соединились.
Cut the nori sheets into two pieces. Wrap the onigiri in the nori halves.
Разрежьте листы нори на две части. Оберните онигири половинками нори.
Place onigiri on a plate and garnish with wasabi dots. Ready. Bon appetit!
Выложите онигири на тарелку и украсьте точками васаби. Готово. Приятного аппетита!
Serve the onigiri with soy sauce.
Подайте к онигири соевый соус.