Wash strawberries, spinach and chili peppers. Remove the stems from the strawberries and remove the seeds from the chili peppers. Prepare the remaining ingredients.
Помойте клубнику, шпинат и перец чили. У клубники удалите плодоножки, перец чили очистите от семечек. Подготовьте остальные ингредиенты.
Rinse the rice with cold water several times until the water runs clear. Then drain the rice into a sieve, place it in a small ladle or pan and add a glass of water. Put the rice on the fire. When the water boils, reduce the heat to low, cover the rice and cook for about 10-12 minutes. Remove the finished rice from the heat and leave to steam under the lid for 5-10 minutes.
Промойте рис холодной водой несколько раз, пока вода не станет прозрачной. Затем откиньте рис на сито, переложите в небольшой ковшик или кастрюлю и залейте стаканом воды. Поставьте рис на огонь. Когда вода закипит, убавьте огонь до минимума, накройте рис крышкой и варите примерно 10-12 минут. Готовый рис снимите с огня и оставьте под крышкой пропариться 5-10 минут.
Prepare the filling. To do this, cut the strawberries into small cubes.
Подготовьте начинку. Для этого нарежьте клубнику маленькими кубиками.
Finely chop the spinach and chili pepper.
Мелко нарубите шпинат и перец чили.
Place strawberries, chili peppers and spinach in a small bowl. Add sesame seeds and mix everything.
Выложите клубнику, перец чили и шпинат в небольшую миску. Добавьте кунжут и все перемешайте.
Before you start forming the onigiri, you need to cool the rice. This will make it easier to work with and the onigiri will not fall apart. We will make onigiri using cling film. You can also use a special mold. Spread the film on the table. Place 140-150 g of rice on it and press it to form a flat cake. Place a tablespoon of filling in the center of the cake.
Перед тем, как приступить к формированию онигири, нужно остудить рис. Так с ним будет работать легче, и онигири не развалятся. Делать онигири будем с помощью пищевой пленки. Вы же можете воспользоваться специальной формочкой. Расстелите пленку на столе. Выложите на нее 140-150 г риса и прижмите, чтобы получилась лепешка. В центр лепешки выложите столовую ложку начинки.
Gather all the edges of the cling film together and wrap them like a candy wrapper. The tighter you wrap the film, the tighter the onigiri will be. Remove the onigiri from the film and flatten it a little so that the product takes a flat shape. Make the rest of the onigiri in this manner. You should have about 3 pieces.
Соберите все края пищевой пленки вместе и заверните их словно обертку от конфеты. Чем туже вы заворачиваете пленку, тем онигири будет плотнее. Достаньте онигири из пленки и немного расплющите, чтобы изделие приняло плоскую форму. Таким образом сделайте остальные онигири. У вас должно получиться примерно 3 штуки.
Cut half a sheet of nori into 3 equal parts. Wrap a piece of nori around each onigiri as shown in the photo. Top the onigiri with strawberry slices.
Разрежьте половину листа нори на 3 равные части. Оберните кусочек нори вокруг каждого онигири, как показано на фотографии. Сверху украсьте онигири ломтиками клубники.
Place onigiri on a plate. Garnish the dish with chili pepper rings and microgreens. Ready. Bon appetit!
Выложите онигири на тарелку. Украсьте блюдо кольцами перца чили и микрозеленью. Готово. Приятного аппетита!