Clean the salmon fillet from bones and films, rinse with cold water and pat dry with a paper towel. Wash and dry the dill. Instead of brandy, you can use whiskey, cognac or bourbon.
Филе семги очистите от костей и пленок, ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Помойте и просушите укроп. Вместо бренди вы можете использовать виски, коньяк или бурбон.
Finely chop the dill.
Мелко порубите укроп.
In a small bowl, combine sugar, salt and brandy.
В небольшой миске смешайте сахар, соль и бренди.
Add chopped dill to the bowl and mix thoroughly.
Добавьте в миску измельченный укроп и тщательно перемешайте.
Place the salmon in a container or flat bottom container. Coat the fillet with the resulting marinade.
Выложите семгу в контейнер или емкость с плоским дном. Обмажьте филе получившимся маринадом.
Cover the salmon with cling film and refrigerate for 12 hours.
Накройте семгу пищевой пленкой и отправьте в холодильник на 12 часов.
Remove the salmon and remove excess salt, sugar and dill. Place the salmon in a clean container and cover with a lid - in this form, salmon can be stored in the refrigerator for 5-7 days. When serving, cut the salmon into thin slices.
Достаньте семгу и очистите от излишков соли, сахара и укропа. Уберите семгу в чистый контейнер и накройте крышкой — в таком виде в холодильнике семга может храниться 5-7 дней. При подаче нарежьте семгу тонкими ломтиками.
Norwegian marinated salmon is ready. Bon appetit!
Маринованная семга по-норвежски готова. Приятного аппетита!
Serve salmon with Borodino bread or rye bread.
Подайте семгу с бородинским хлебом или ржаными хлебцами.