To prepare onigiri, you will need 150 g of ready-boiled rice (boil it in salted water in a 1:1 ratio for about 10-15 minutes). Prepare the remaining ingredients.
Для приготовления онигири вам понадобится 150 г готового отварного риса (отварите его в подсоленной воде в соотношении 1:1 примерно 10-15 минут). Подготовьте остальные ингредиенты.
Cut the salmon into small pieces.
Нарежьте семгу маленькими кусочками.
Before preparing onigiri, cool the boiled rice until it reaches room temperature. This will make cooking easier and the onigiri won’t fall apart. Take 75 g of boiled rice, compact it a little and flatten it.
Перед приготовлением онигири отварной рис следует остудить, чтобы он стал комнатной температуры. Так будет удобнее готовить, и онигири не развалятся. Возьмите 75 г отварного риса, немного утрамбуйте и расплющите.
Place the salmon in the center of the rice cake.
В центр рисовой лепешки выложите семгу.
Cover the filling with the remaining half of the rice. Gently press the rice with your hands and form a triangle.
Накройте начинку оставшейся половиной риса. Аккуратно руками утрамбуйте рис и сформируйте треугольник.
Cut a wide strip of nori and wrap it around the onigiri. Ready.
Отрежьте широкую полоску нори и оберните ею онигири. Готово.
Serve onigiri garnished with microgreens. Bon appetit!
Подайте онигири, украсив микрозеленью. Приятного аппетита!
Serve the onigiri with soy sauce.
Подайте к онигири соевый соус.