To prepare the marinade you will need 1 orange. Wash it, grate the zest and squeeze out the orange juice. Rinse the green onions and pat dry. Prepare the remaining ingredients.
Для приготовления маринада вам понадобится 1 апельсин. Помойте его, натрите цедру и выжмите апельсиновый сок. Ополосните зеленый лук и просушите. Подготовьте остальные ингредиенты.
Finely chop the green onions and chop the chili pepper.
Мелко нашинкуйте зеленый лук, перец чили измельчите.
In a small bowl, combine the scallions, orange zest, chili powder, ground ginger and a tablespoon of honey.
В небольшой миске соедините зеленый лук, цедру апельсина, перец чили, молотый имбирь и столовую ложку меда.
Add orange juice, soy sauce and sesame oil. Mix everything until smooth. The marinade is ready.
Добавьте апельсиновый сок, соевый соус и кунжутное масло. Все перемешайте до однородности. Маринад готов.
We will use the resulting marinade to marinate fish. Prepare the salmon fillet: remove bones and membranes. Place the salmon in a bowl and pour over the marinade. Cover the fish with cling film and refrigerate overnight.
Получившийся маринад будем использовать для маринования рыбы. Подготовьте филе семги: очистите от костей и пленок. Выложите семгу в миску и залейте маринадом. Накройте рыбу пищевой пленкой и уберите в холодильник на ночь.
Fish in this marinade turns out very aromatic and tasty. It can be sliced and served cold or baked in the oven.
Рыба в таком маринаде получается очень ароматной и вкусной. Ее можно нарезать и подать в холодном виде либо запечь в духовке.