Clean the perch fillet from bones and films, rinse with cold water and pat dry with paper napkins. Wash the cherry tomatoes. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 180°C.
Очистите филе окуня от костей и пленок, ополосните холодной водой и промокните бумажными салфетками. Помойте помидоры черри. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 180°С.
Cut the cherry tomatoes into four parts, you should get slices.
Разрежьте помидоры черри на четыре части, у вас должны получиться дольки.
Grate the hard cheese on a coarse grater.
Твердый сыр натрите на крупной терке.
In a deep bowl, mix grated cheese, 2 tablespoons of mayonnaise, a pinch of black pepper and a teaspoon of dried garlic.
В глубокой миске смешайте тертый сыр, 2 столовые ложки майонеза, щепотку черного перца и чайную ложку сушеного чеснока.
Grease a baking dish with vegetable oil. Place the perch fillet on it, salt and pepper it. Place cherry tomato slices and cheese-mayonnaise mixture on top of the perch.
Смажьте форму для запекания растительным маслом. Выложите на нее филе окуня, посолите его и поперчите. Сверху на окуня выложите дольки помидоров черри и сырно-майонезную массу.
Place the dish in the oven for 25-30 minutes at 180°C.
Отправьте блюдо запекаться в духовку на 25-30 минут при 180°С.
Place the finished perch on a plate and garnish with a sprig of fresh mint. Bon appetit!
Готового окуня выложите на тарелку и украсьте веточкой свежей мяты. Приятного аппетита!
Serve the perch with mashed potatoes or steamed vegetables as a side dish.
Подайте к окуню в качестве гарнира картофельное пюре или овощи на пару.