Clean the perch fillet from films and bones, rinse with cold water and pat dry with a paper towel. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 180°C.
Филе окуня очистите от пленок и костей, ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 180°С.
Grate the mozzarella on a coarse grater.
Натрите моцареллу на крупной терке.
In a small bowl, combine mozzarella, chicken egg, sour cream and fish spices. Shake everything with a fork or whisk.
В небольшой миске соедините моцареллу, куриное яйцо, сметану и специи для рыбы. Взболтайте все вилкой или венчиком.
Sprinkle the perch fillets with lemon juice, salt and pepper to taste. Grease a baking dish with vegetable oil. Place the perch fillet in it, skin side up, and fill it with a mixture of cheese, eggs and sour cream.
Сбрызните филе окуня лимонным соком, посолите и поперчите по вкусу. Смажьте форму для запекания растительным маслом. Выложите в нее филе окуня кожей вверх и залейте смесью из сыра, яйца и сметаны.
Send the fish to bake in the oven for 20-30 minutes until golden brown.
Отправьте рыбу запекаться в духовку на 20-30 минут до золотистой корочки.
Place the finished perch on a plate and garnish with cherry tomato slices. Bon appetit!
Готового окуня выложите на тарелку и украсьте дольками помидоров черри. Приятного аппетита!
Serve steamed broccoli and cauliflower with the perch. Garnish the dish with parsley.
Подайте к окуню брокколи и цветную капусту на пару. Украсьте блюдо петрушкой.