Rinse the perch steak with cold water and pat dry with a paper towel. If you are using a whole perch carcass, then first clean it of scales, sharp fins and tail, and clean the belly.
Ополосните стейк из окуня холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Если вы используете целую тушку окуня, то предварительно очистите ее от чешуи, острых плавников и хвоста, вычистите брюшко.
Chop the garlic cloves with a knife or squeeze through a press.
Зубчики чеснока измельчите при помощи ножа или выдавите через пресс.
Prepare the marinade. To do this, in a small deep bowl, combine 2 tablespoons of olive oil, a tablespoon of lemon juice, chopped garlic, Provençal herbs, salt and black pepper. Shake everything with a fork.
Приготовьте маринад. Для этого в небольшой глубокой миске соедините 2 столовые ложки оливкового масла, столовую ложку лимонного сока, измельченный чеснок, прованские травы, соль и черный перец. Все взболтайте вилкой.
Place the fish in the marinade, turn it several times and leave to marinate for 20 minutes. Then place the perch in a foil-lined pan. Place a piece of butter on top of the fish. Wrap the foil
Положите рыбу в маринад, переверните ее несколько раз и оставьте на 20 минут промариноваться. Затем выложите окуня в застеленную фольгой форму. Положите сверху на рыбу кусочек масла. Заверните фольгу
Place the perch in the oven for 30 minutes at 180°C. 10 minutes before the end of the cooking process, open the foil so that the perch browns a little.
Отправьте окуня в духовку на 30 минут при 180°С. За 10 минут до окончания процесса готовки, раскройте фольгу, чтобы окунь немного подрумянился.
Place the perch on a plate and garnish with cherry tomatoes. Ready. Bon appetit!
Выложите окуня на тарелку и украсьте помидорами черри. Готово. Приятного аппетита!
Serve fluffy mashed potatoes or steamed cauliflower as a side dish. Garnish the dish with fresh herbs or green onions. Tartar sauce is a good addition to fish.
Подайте к блюду воздушное картофельное пюре или цветную капусту на пару в качестве гарнира. Украсьте блюдо свежей зеленью или зеленым луком. Неплохим дополнением к рыбе станет соус тартар.