It is best to clean the perch with gloves so as not to injure your hands on the sharp fins. Remove the head and entrails. It is more convenient to cut the fins with scissors. Rinse the fish carcass with water. Also rinse the dill with water and dry.
Чистить окуня лучше всего в перчатках, чтобы не поранить руки об острые плавники. Удалите голову и внутренности. Плавники удобнее срезать ножницами. Промойте тушку рыбы водой. Зелень укропа также промойте водой и обсушите.
Rub the curry seasoning over the prepared sea bass. Stuff your belly with dill. You can also use dried onions, garlic, red hot peppers or thyme as seasonings.
Натрите подготовленного морского окуня приправой карри. Брюшко набейте зеленью укропа. В качестве приправ можно также использовать сушеный лук, чеснок, красный острый перец или тимьян.
Set the steamer to the “fish” cooking mode. Place the perch in the bottom of the bowl and cover with a lid. The perch will be ready in 20 minutes.
Пароварку переведите в режим приготовления “рыба”. Поместите окуня на дно чаши и закройте крышкой. Окунь будет готов через 20 мин.
Ready! The dish can be served to the table.
Готово! Блюдо можно подавать к столу.
Serve a couple of lemon slices with the fish. Lemon juice will add a pleasant sourness to the seafood delicacy.
Подайте к рыбе пару ломтиков лимона. Лимонный сок придаст приятную кислинку морскому деликатесу.