Cut off the sharp fins and tail of the perch and remove the scales. Rinse the fish with cold water and rinse the belly. Pat the perch dry with a paper towel. Peel the carrots and onions. Pour water into the steamer.
Отрежьте у окуня острые плавники и хвост, удалите чешую. Ополосните рыбу холодной водой, промойте брюшко. Промокните окуня бумажным полотенцем. Очистите морковь и репчатый лук. Налейте воду в пароварку.
Cut the carrots into thin slices, and the onions into half rings.
Нарежьте морковь тонкими кружочками, репчатый лук — полукольцами.
Season the prepared sea bass with salt and black pepper, outside and inside.
Подготовленного морского окуня натрите солью и черным перцем снаружи и изнутри.
Place onions and carrots in a “pillow” shape in the steamer basket. Place the perch on top of the vegetables.
В корзину пароварки выложите лук и морковь в виде «подушки». Сверху на овощи выложите окуня.
When the water in the steamer boils, replace the basket. Steam the fish and vegetables for about 35-40 minutes.
Когда вода в пароварке закипит, установите на место корзину. Готовьте рыбу с овощами на пару примерно 35-40 минут.
Steamed perch with carrots and onions is ready. Bon appetit!
Окунь с морковью и луком на пару готов. Приятного аппетита!
Serve the fish with sour cream tartar sauce. To do this, finely chop the pickled cucumber, grate a clove of garlic and chop the dill. Mix two tablespoons of sour cream, chopped cucumber, dill and grated garlic. The sauce is ready.
Подайте к рыбе сметанный соус тартар. Для этого мелко нарежьте маринованный огурец, натрите зубчик чеснока и измельчите укроп. Смешайте две столовые ложки сметаны, измельченный огурец, укроп и тертый чеснок. Соус готов.