Place all ingredients on the table for easy preparation. Remove scales from the perch and rinse under running water.
Выложите все ингредиенты на стол для удобства приготовления. Окуня очистите от чешуи и промойте под проточной водой.
Cut the fish into small pieces and add salt to taste. Then cut the garlic into strips.
Нарежьте рыбу небольшими кусочками и посолите по вкусу. Затем нарежьте соломкой чеснок.
Fry the perch on both sides in a frying pan with vegetable oil.
Обжарьте окуня с двух сторон на сковороде с растительным маслом.
Grind the garlic with salt. Boil vinegar with water and add garlic, bay leaf, pepper, cloves, salt, sugar. Cool the marinade.
Чеснок разотрите с солью. Вскипятите уксус с водой и добавьте в него чеснок, лавровый лист, перец, гвоздику, соль, сахар. Охладите маринад.
Place the perch in a ceramic or enamel bowl and pour the marinade over it. Leave the fish for a day.
Сложите окуня в керамическую или эмалированную посуду и залейте маринадом. Оставьте рыбу на сутки.
Serve the finished marinated perch to the table.
Готового маринованного окуня подавайте к столу.