Recipes / Sausages with stewed vegetables Сардельки с тушеными овощами
If you don’t want to spend a lot of effort preparing dinner, then stewed vegetables with sausages will come in handy. Simply peel and chop all the ingredients, lightly fry and simmer in tomato sauce. To prepare the dish, the most common vegetables are used: cabbage, onions and carrots, but you can add others to your taste, for example, bell peppers or zucchini. The dish turns out to be nourishing, tasty and not very high in calories.
Если не хочется тратить много времени и сил на ужин, выручат тушеные овощи с сардельками. Достаточно очистить и нарезать продукты, слегка обжарить их, а затем потушить в томатном соусе. В основе — самые простые овощи: капуста, лук и морковь, но при желании можно добавить болгарский перец, цукини или любые другие. Получается сытно, вкусно и при этом не слишком калорийно.
Steps / Шаги:
Rinse the cabbage. Peel the onions and carrots. Peel the sausages from the film. Rinse the greens and dry with a paper towel.
Капусту ополосните. Репчатый лук и морковь очистите. Сардельки очистите от пленки. Зелень ополосните и просушите бумажным полотенцем.
Cut the onions into half rings or thin feathers.
Репчатый лук нарежьте полукольцами или тонкими перышками.
Grate the carrots on a coarse grater.
Морковь натрите на крупной терке.
Cut the cabbage into thin strips.
Капусту нарежьте тонкой соломкой.
Cut the sausages into semicircular slices.
Сардельки нарежьте полукруглыми дольками.
Heat a frying pan with vegetable oil. Fry the onion for 5 minutes until golden brown.
Разогрейте сковороду с растительным маслом. Обжарьте лук в течение 5 минут до золотистого цвета.
Add carrots to the pan and cook for another 3 minutes over medium heat.
Добавьте в сковороду морковь и жарьте еще 3 минуты на среднем огне.
Then add the cabbage and fry for 10 minutes over low heat.
Затем добавьте капусту и жарьте все 10 минут на небольшом огне.
Add chopped sausages to the vegetables and stir.
Добавьте к овощам нарезанные сардельки и перемешайте.
Season the dish with a pinch of salt, pepper and spices. Add tomato paste and half a cup of water or broth. Mix everything.
Приправьте блюдо щепоткой соли, перца и специй. Добавьте томатную пасту и полстакана воды или бульона. Все перемешайте.
Add bay leaf. Simmer the vegetables and sausages under the lid for another 10-15 minutes over low heat until tender.
Добавьте лавровый лист. Тушите овощи с сардельками под крышкой еще 10-15 минут на маленьком огне до готовности.
Decorate the finished dish with chopped herbs. Bon appetit.
Готовое блюдо украсьте рубленной зеленью. Приятного аппетита.