Remove the finished yeast dough from the refrigerator and let it stand at room temperature for 15 minutes. Pour boiling water over the raisins and leave for 10 minutes, then drain in a sieve. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 180°C.
Готовое дрожжевое тесто достаньте из холодильника, дайте ему постоять при комнатной температуре 15 минут. Залейте изюм кипятком и оставьте на 10 минут, затем откиньте на сито. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 180°С.
Roll out the dough into a rectangular layer 4-5 mm thick. Sprinkle the dough with sugar and raisins.
Раскатайте тесто в пласт прямоугольной формы толщиной 4-5 мм. Посыпьте тесто сахаром и изюмом.
Roll the filled dough into a tight log, then cut it into 6 equal pieces.
Сверните тесто с начинкой в плотный рулет, затем разрежьте его на 6 равных частей.
Grease a baking tray or baking dish with butter and place the snails on it. Cover the products with a clean towel or cling film and leave for 20 minutes. Then send them to bake in the oven for 20-25 minutes at 180°C. Depending on the power of the oven, it may take a little longer. Cool the finished snails a little.
Смажьте противень или форму для выпечки сливочным маслом и выложите на нее улиток. Накройте изделия чистым полотенцем или пищевой пленкой и оставьте на 20 минут расстояться. Затем отправьте их выпекаться в духовку на 20-25 минут при 180°С. В зависимости от мощности духовки, времени может понадобиться чуть больше. Готовых улиток немного остудите.
Prepare the glaze. To do this, mix lemon juice and powdered sugar until smooth.
Приготовьте глазурь. Для этого смешайте лимонный сок и сахарную пудру до однородной консистенции.
Drizzle the lemon glaze over the snails.
Полейте улиток лимонной глазурью.
Snails with raisins and lemon glaze are ready. Serve them with tea or coffee. Bon appetit!
Улитки с изюмом и лимонной глазурью готовы. Подайте их с чаем или кофе. Приятного аппетита!