To prepare the dish, use already peeled sardine fillets or cut up fresh carcasses yourself. Rinse the fillets with cold water and pat dry with paper towels. Wash the lemon. Preheat the grill pan.
Для приготовления блюда используйте уже очищенное филе сардин либо разделайте свежие тушки самостоятельно. Ополосните филе холодной водой и промокните бумажными салфетками. Помойте лимон. Разогрейте сковороду гриль.
Cut a few lemon slices to garnish the dish.
Отрежьте несколько ломтиков лимона, они понадобятся для украшения блюда.
Drizzle the sardine fillets with vegetable oil and sprinkle with a little lemon juice. Salt and pepper the sardines. Place the fillet on a preheated grill pan and fry for 2-3 minutes on each side. Fry over medium heat to prevent the sardines from burning.
Полейте филе сардин растительным маслом и сбрызните небольшим количеством лимонного сока. Посолите и поперчите сардины. Выложите филе на разогретую сковороду гриль и обжарьте по 2-3 минуты с каждой стороны. Жарьте на среднем огне, чтобы сардины не подгорели.
Place the finished sardines on a plate, garnish with lemon slices and sprinkle with freshly ground pepper. Bon appetit!
Готовые сардины выложите на тарелку, украсьте ломтиками лимона и посыпьте свежемолотым перцем. Приятного аппетита!
Serve the sardines with boiled or fried potatoes as a side dish, as well as tartar sauce. Garnish the dish with cherry tomatoes and chopped green onions.
Подайте к сардинам отварной или жареный картофель в качестве гарнира, а также соус тартар. Украсьте блюдо помидорами черри и нашинкованным зеленым луком.