To prepare the dish, it is best to use already peeled sardine fillets. But you can purchase carcasses and cut them yourself. Rinse fillets lightly with cold water and pat dry with paper towel. Wash the lemon and chili peppers.
Для приготовления блюда лучше всего использовать уже очищенное филе сардин. Но вы можете приобрести тушки и разделать их самостоятельно. Слегка ополосните филе холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Помойте лимон и перец чили.
Cut a few thin slices of the chili pepper. Be sure to remove all seeds. Also cut a couple of lemon slices.
Отрежьте несколько тонких ломтиков перца чили. Обязательно удалите все семечки. Также отрежьте пару ломтиков лимона.
Pour vegetable oil and soy sauce into a small bowl. Add chili pepper slices. Lightly squeeze the lemon slices and add to the bowl. Place sardine fillets in the resulting marinade. Turn the fillets several times to coat them completely with the marinade. Leave the sardines to marinate for 20 minutes.
В небольшую миску влейте растительное масло и соевый соус. Добавьте ломтики перца чили. Слегка выжмите ломтики лимона и отправьте также в миску. Выложите в получившийся маринад филе сардин. Несколько раз переверните филе, чтобы они полностью покрылись маринадом. Оставьте сардины мариноваться на 20 минут.
Heat the frying pan. Fry sardine fillets over medium heat for 2-3 minutes on each side until cooked through.
Разогрейте сковороду. Обжарьте филе сардин на среднем огне по 2-3 минуты с каждой стороны до готовности.
Fried sardines in marinade are ready. Bon appetit!
Жареные сардины в маринаде готовы. Приятного аппетита!
Serve the sardines with mashed potatoes or fried potato slices as a side dish. Garnish the dish with chopped green onions.
Подайте к сардинам картофельное пюре или жареные ломтики картофеля в качестве гарнира. Украсьте блюдо нашинкованным зеленым луком.