To prepare this dish you will need peeled sardine fillets. You can purchase ready-made fillets in the store or cut fresh sardine carcasses yourself. Rinse the fillets with cold water and pat dry with paper towels. Peel the onions.
Для приготовления блюда вам понадобится очищенное филе сардин. Вы можете приобрести уже готовое филе в магазине либо разделать тушки свежих сардин самостоятельно. Ополосните филе холодной водой и промокните бумажными полотенцами. Репчатый лук очистите от шелухи.
Cut the onions into thin feathers or half rings.
Нарежьте репчатый лук тонкими перышками или полукольцами.
Heat vegetable oil in a frying pan. Fry the onions over medium heat for 5-7 minutes until they are golden and translucent.
Разогрейте растительное масло в сковороде. Обжарьте репчатый лук на среднем огне в течение 5-7 минут до тех пор, пока он не станет золотистым и прозрачным.
Remove the onions from the pan. Do not throw out the remaining aromatic onion oil, the sardines will be fried in this oil! Place the fillet in the pan. Fry the sardines for 2-3 minutes on each side until cooked through. If you have large fillets, fry 2 minutes longer.
Выложите лук из сковороды. Остатки ароматного лукового масла не выливайте, на этом масле будут жариться сардины! Выложите филе в сковороду. Обжарьте сардины по 2-3 минуты с каждой стороны до готовности. Если у вас крупные филе, то жарьте на 2 минуты дольше.
Place onions on a plate, next to them are fried sardine fillets. Sprinkle the dish with freshly ground black pepper. Ready. Bon appetit!
Выложите на тарелку лук, рядом — жареные филе сардин. Посыпьте блюдо свежемолотым черным перцем. Готово. Приятного аппетита!
Serve boiled potatoes with dill and pickled gherkins with the sardines. Garnish the dish with chopped green onions.
Подайте к сардинам отварной картофель с укропом, а также маринованные корнишоны. Украсьте блюдо нашинкованным зеленым луком.