Добавляйте треки, книги, тексты, слова в избранное! Для этого пройдите простую регистрацию.
Английский может быть забавным и веселым – переходите на наш телеграмм канал!

Recipes / Kimchi with squid Кимчи с кальмаром

Кимчи с кальмаром Kimchi with squid

Kimchi is a special dish originating from Korea. Kimchi in its traditional form is a pickled Beijing salad with the addition of pepper, onion, garlic and vegetables. Any type of cabbage can be used to make kimchi. Koreans eat kimchi as a main dish, while Europeans often use it as a snack. Eating fermented foods has a positive effect on the digestion process, as they contain a large number of lactic acid bacteria. Plus, the fermented vegetable snack is low in calories. There are many ways to prepare kimchi. As the Koreans themselves say, “there are so many kimchi recipes for as many housewives.”


Кимчи — уникальное блюдо из Кореи. В классическом варианте это квашеная пекинская капуста с добавлением перца, лука, чеснока и овощей. Для кимчи подходит любая капуста. Корейцы подают кимчи как основное блюдо, европейцы — чаще как закуску. Квашеные продукты благоприятно влияют на пищеварение из-за высокого содержания молочнокислых бактерий; к тому же ферментированные овощи — низкокалорийная закуска. Существует множество способов приготовить кимчи: как говорят корейцы, «сколько хозяйек — столько рецептов кимчи».


Steps / Шаги:

  1. Rinse the squid carcass and remove the thin film from it. Cut into thin strips. Remove the wilted leaves from the head of Beijing lettuce and rinse it under running water. Peel the onions and garlic. Prepare adjika sauce and salt.
    Ополосните тушку кальмара, снимите с нее тонкую пленочку. Нарежьте тонкими полосками. С кочана пекинского салата снимите вялые листья, промойте его под струей воды. Лук и чеснок очистите от шелухи. Подготовьте соус аджики и соль.
  2. Cut the onion into thin half rings.
    Нарежьте лук тонкими полукольцами.
  3. Cut the head of lettuce into four pieces down to the base. Then break it with your hands. Rub the leaves with salt. Sprinkle especially generously with salt at the stalk. Place the cabbage in a deep bowl and leave it warm for 4 hours.
    Кочан салата надрежьте на четыре части до основания. Затем разломите руками. Натрите листья солью. Особенно обильно посыпьте солью у кочерыжки. Уложите капусту в глубокую посуду и оставьте в теплом на 4 часа.
  4. Finely chop the garlic. In a deep bowl, combine the squid, onion, garlic and adjika. Mix well. Let stand for 10 minutes. The dressing for sauerkraut is ready.
    Нарубите мелко чеснок. В глубокой миске соедините кальмар, лук, чеснок и аджику. Хорошо перемешайте. Дайте постоять 10 минут. Заправка к квашеной капусте готова.
  5. Take a clean form. Coat the cabbage with adjika, squid, onion and garlic dressing. Place in a mold and marinate in the refrigerator for a day. When the cabbage is pickled, it will become elastic.
    Возьмите чистую форму. Заправкой из аджики, кальмара, лука и чеснока обмажьте капусту. Уложите в форму и отправляйте мариноваться в холодильник на сутки. Когда капуста замаринуется, она станет упругой.
  6. After 24 hours, the famous snack will be ready. Serve it by cutting the cabbage across the leaves into small pieces to make it easier to eat.
    Через 24 часа знаменитая закуска будет готова. Подавайте ее, нарезая капусту поперек листьев небольшими кусочками, чтобы удобнее было есть.
  7. Serve the kimchi with sushi sticks. They create a special atmosphere of Asian cuisine.
    Подайте к кимчи палочки для суши. Они создают особую атмосферу азиатской кухни.
Резепт с сайта foods3.ru
Recipe from foods3.su

eng3info@gmail.com Наш телеграм канал 🤖 Бот учит английскому