Wash the cauliflower and orange. Separate the cabbage into smaller florets. Peel the carrots. Remove bones and membranes from salmon. Rinse the fillets with cold water and pat dry with a paper towel. Preheat the oven to 180°C.
Помойте цветную капусту и апельсин. Капусту разберите на соцветия поменьше. Морковь очистите. Удалите у семги кости и пленки. Ополосните филе холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Разогрейте духовку до 180°С.
Cut the cauliflower into large slices, cut the carrots into thin slices.
Нарежьте цветную капусту крупными ломтиками, морковь нарежьте тонкими кружочками.
Cut a few orange slices, you will need them later. Squeeze the juice out of the remaining orange. In a small bowl, combine orange juice, herbs de Provence, turmeric, ground coriander, black pepper and a pinch of salt. Place the salmon in the resulting marinade and leave for 20 minutes.
Отрежьте несколько ломтиков апельсина, они понадобятся позже. Из оставшейся части апельсина выжмите сок. В небольшой миске смешайте апельсиновый сок, прованские травы, куркуму, молотый кориандр, черный перец и щепотку соли. В получившийся маринад опустите семгу и оставьте на 20 минут.
Grease a baking dish with vegetable oil and place cauliflower and carrots in it.
Смажьте форму для запекания растительным маслом и выложите в нее цветную капусту и морковь.
Place orange slices and marinated salmon on top of the vegetables. Pour the salmon marinade over the vegetables.
Сверху на овощи выложите ломтики апельсина и маринованную семгу. Полейте овощи маринадом из-под семги.
Place the dish in the oven for 20-30 minutes at 180°C.
Отправьте блюдо запекаться в духовку на 20-30 минут при 180°С.
Salmon with cauliflower is ready. Bon appetit!
Семга с цветной капустой готова. Приятного аппетита!
Garnish the dish with fresh cilantro or parsley leaves. A salad of fresh vegetables would be an excellent addition to it.
Украсьте блюдо листьями свежей кинзы или петрушки. Отличным дополнением к нему станет салат из свежих овощей.