Wash the eggplant, chilli and cilantro. Peel the garlic. For the dish, take either one large eggplant or two small ones.
Помойте баклажан, перец чили и кинзу. Очистите чеснок. Для блюда возьмите либо один крупный баклажан, либо два небольших.
Pierce the eggplant in several places with a fork, drizzle with olive oil and sprinkle with salt. Wrap the eggplant in foil and bake in the oven for 40-50 minutes at 180°C. The finished eggplant should be soft inside.
Проткните баклажан вилкой в нескольких местах, сбрызните оливковым маслом и посыпьте солью. Заверните баклажан в фольгу и отправьте запекаться в духовку на 40-50 минут при 180°С. Готовый баклажан должен быть мягким внутри.
Cool the eggplant and remove the skin. For convenience, you can scrape out the pulp with a tablespoon. Grind the eggplant pulp with a knife.
Охладите баклажан и очистите от кожицы. Для удобства вы можете выскрести мякоть столовой ложкой. Измельчите мякоть баклажана ножом.
Place the chopped eggplant in a deep bowl. Add tahini, turmeric, paprika, juice of half a lime and olive oil. Chop the cilantro, garlic, chili pepper and add to the bowl with the rest of the ingredients. Mix everything.
Выложите измельченный баклажан в глубокую миску. Добавьте тахини, куркуму, паприку, сок половины лайма и оливковое масло. Измельчите кинзу, чеснок, перец чили и добавьте в миску к остальным ингредиентам. Все перемешайте.
Salt the babaganoush to taste. If desired, add a pinch of sugar to the appetizer to enhance the taste of the eggplant.
Посолите бабагануш по вкусу. По желанию добавьте в закуску щепотку сахара, чтобы подчеркнуть вкус баклажана.
Place the babaganoush on a plate or bowl and garnish with white sesame seeds. Bon appetit!
Выложите бабагануш в тарелку или пиалу и украсьте белым кунжутом. Приятного аппетита!
Garnish the babaganoush with chilli slices, a lime wedge and cilantro leaves.
Украсьте бабагануш ломтиками перца чили, долькой лайма и листьями кинзы.