Wash the eggplant and cilantro. Peel the garlic. Preheat the oven to 180°C.
Помойте баклажан и кинзу. Очистите чеснок. Разогрейте духовку до 180°С.
Prick the eggplant in several places with a fork, drizzle with olive oil and sprinkle with salt. Wrap the eggplant in foil and bake in the oven for 40-50 minutes at 180°C. The finished eggplant should be very soft inside.
Проколите баклажан вилкой в нескольких местах, сбрызните оливковым маслом и посыпьте солью. Заверните баклажан в фольгу и отправьте в духовку запекаться на 40-50 минут при 180°С. Готовый баклажан должен быть очень мягким внутри.
Cool the eggplant and remove the skin. For convenience, you can scrape out the pulp with a tablespoon. Grind the eggplant pulp with a knife and place in a deep bowl.
Остудите баклажан и очистите от кожицы. Для удобства вы можете выскрести мякоть столовой ложкой. Измельчите мякоть баклажана ножом и выложите в глубокую миску.
Add chopped cilantro, minced garlic clove, cumin, sesame oil, tahini, lemon juice and smoked paprika to the eggplant.
Добавьте к баклажану рубленую кинзу, измельченный зубчик чеснока, зиру, кунжутное масло, тахини, лимонный сок и копченую паприку.
Mix everything. Salt the babaganoush to taste. Ready.
Все перемешайте. Посолите бабагануш по вкусу. Готово.
Place the babaganoush in a bowl and garnish with a pinch of smoked paprika. Serve the babaganoush with corn chips. Bon appetit!
Выложите бабагануш в пиалу и украсьте щепоткой копченой паприки. Подайте бабагануш вместе с кукурузными чипсами. Приятного аппетита!
Garnish the babaganoush with fresh cilantro.
Украсьте бабагануш свежей кинзой.