Wash the eggplant, chili peppers, limes and cilantro. Peel the garlic. Preheat the oven to 180°C.
Помойте баклажаны, перец чили, лайм и кинзу. Очистите чеснок. Разогрейте духовку до 180°С.
Prick the eggplants in several places with a toothpick or fork. Wrap them in foil and bake in the oven for 50 minutes at 180°C. The eggplants should become soft. When ready, take them out and cool.
Проколите баклажаны в нескольких местах зубочисткой или вилкой. Заверните их в фольгу и отправьте запекаться в духовку на 50 минут при 180°С. Баклажаны должны стать мягкими. По готовности достаньте их и остудите.
Now you need to prepare tahini - this is sesame paste, which is an integral ingredient of babaganoush. To do this, fry the sesame seeds in a dry frying pan until golden brown. To prevent the sesame from burning, stir it periodically with a spatula.
Теперь необходимо приготовить тахини — это кунжутная паста, которая является неотъемлемым ингредиентом бабагануша. Для этого обжарьте кунжут на сухой сковороде до золотистого цвета. Чтобы кунжут не подгорел, периодически помешивайте его лопаткой.
Cool the roasted sesame seeds, transfer them to a blender bowl and grind. Add sesame oil and beat everything well. You should get a smooth paste.
Остудите жареный кунжут, переложите в чашу блендера и измельчите. Добавьте кунжутное масло и все хорошо взбейте. У вас должна получиться однородная паста.
Peel the baked eggplants and chop them with a knife. Try to keep the pieces as small as possible.
Очистите запеченные баклажаны от кожицы и измельчите при помощи ножа. Старайтесь, чтобы кусочки были как можно мельче.
Place the eggplants in a deep bowl. Grind the garlic, cumin, chili pepper, cilantro and add to the bowl with the eggplants. Add sesame paste and stir.
Выложите баклажаны в глубокую миску. Измельчите чеснок, зиру, перец чили, кинзу и добавьте в миску к баклажанам. Добавьте кунжутную пасту и перемешайте.
Add salt and juice of half a lime. If desired, add two pinches of sugar to the snack. Stir again. Babaganoush is ready.
Добавьте соль и сок половинки лайма. По желанию добавьте в закуску две щепотки сахара. Снова перемешайте. Бабагануш готов.
Place the babaganoush in a bowl or gravy boat. Serve it with corn chips if desired. You can also serve the babaganoush with crackers or bread. Bon appetit!
Выложите бабагануш в пиалу или соусник. Подайте к нему кукурузные чипсы по желанию. Также вы можете подать бабагануш вместе с крекерами или хлебом. Приятного аппетита!
Garnish the babaganoush with cilantro leaves, chilli slices and a lime wedge.
Украсьте бабагануш листьями кинзы, ломтиками перца чили и долькой лайма.