Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Cut the crusts off the bread and soak it in cream.
Срежьте с хлеба корочки и замочите его в сливках.
Prepare the minced meat: grind the meat, onion and bread through a meat grinder. Add salt, pepper, butter, cut into pieces.
Приготовьте фарш: прокрутите через мясорубку мясо, лук и хлеб. Добавьте соль, перец, сливочное масло, нарезанное кусочками.
Mix the minced meat thoroughly, as if beating it. Form balls according to the size of future meatballs.
Тщательно перемешайте фарш, как бы отбивая его. Сформируйте шарики по размеру будущих биточков.
Prepare the lezon: mix eggs, flour, water and salt.
Приготовьте льезон: смешайте яйца, муку, воду и соль.
Dip the minced meat balls into the leison, then into the breadcrumbs. Give them the shape of a round cutlet.
Обмакните шарики из фарша в льезон, затем в панировочные сухари. Придайте им форму круглой котлеты.
Fry the meatballs in vegetable oil until cooked over medium heat.
Обжарьте биточки на растительном масле до готовности на среднем огне.
Prepare the sauce: melt the butter and fry the flour in it. Add water and sour cream, stir. Add green peas.
Приготовьте соус: растопите сливочное масло и обжарьте на нем муку. Добавьте воду и сметану, перемешайте. Добавьте зеленый горошек.
Place the sauce with peas on a plate and place the meatballs on top. Garnish the dish with dill and enjoy!
Выложите на тарелку соус с горошком, сверху — биточки. Украсьте блюдо укропом и наслаждайтесь!