Cut off the head of the mackerel and gut the fish.
У скумбрии отрежьте голову, выпотрошите рыбу.
Make cuts on the carcass, but not all the way. Salt and pepper the fish. Pour lemon juice, place lemon slices and onions cut into rings or half rings between the pieces of fish. Let stand for a while, salt and soak in lemon juice.
Сделайте надрезы на тушке, но не до конца. Посолите и поперчите рыбу. Полейте соком лимона, между кусочками рыбки вложите дольки лимона и нарезанный колечками или полукольцами репчатый лук. Дайте немного постоять, просолиться и пропитаться соком лимона.
Cover a baking sheet with foil and place the fish. Place in the oven at 180°C for about 40 minutes.
Застелите противень фольгой и выложите рыбу. Поставьте в духовку на 180 °С примерно на 40 минут.
Serve with boiled potatoes.
Подавайте с отварным картофелем.