Prepare all ingredients. Preheat the oven to 180°C.
Подготовьте все ингредиенты. Разогрейте духовку до 180 °С.
Place 50 g of sugar, 2 tablespoons of cocoa, 100 g of melted butter in a bowl. Add sifted flour, baking powder, a pinch of salt and pour milk over everything. Stir. If it turns out too thick, add milk.
Поместите в миску 50 г сахара, 2 столовых ложки какао, 100 г растопленного сливочного масла. Добавьте просеянную муку, разрыхлитель для теста, щепотку соли и залейте все молоком. Размешайте. Если получилось слишком густо, то добавьте молока.
Grease the mold with vegetable oil. Place the resulting dough into it and smooth it out.
Смажьте форму растительным маслом. Поместите в нее получившееся тесто и разровняйте.
Mix 100 g of sugar and 4 tablespoons of cocoa in a separate container. Sprinkle the dough with the resulting mixture and pour 480 ml of boiling water on top evenly and carefully. It is necessary not to violate the distinction between solid and liquid, so that everything does not get mixed up, but the line is maintained. This will make the final product very juicy, as if it had been doused with a sweet sauce.
Смешайте в отдельной емкости 100 г сахара и 4 столовые ложки какао. Посыпьте тесто получившейся смесью и налейте сверху равномерно и аккуратно 480 мл кипятка. Необходимо не нарушить разграничение между твердым веществом и жидкостью, чтобы все не перемешалось, а сохранялась грань. Это сделает конечный продукт очень сочным, будто его облили сладким соусом.
Place the cake in the oven for 40 minutes at 180°C. A layer of water should go down and form a sauce. If you have a non-standard shape or you are not sure about something, then just check by lifting the top layer of the cake and evaluate whether to take it out or wait a little longer.
Отправьте торт в духовку на 40 минут при температуре 180 °С. Слой воды должен уйти вниз и образовать соус. Если у вас нестандартная форма или вы в чем-то не уверены, то просто проверьте, приподняв верхний слой торта и оцените, доставать его или еще подождать.
Do not serve the entire portion of cake for the guest at once, but first the top part, then the bottom, so that the bottom part of the cake, essentially a thick, sweet sauce, drips off. It will be very unusual.
Подавайте не сразу всю порцию торта для гостя, а сначала верхнюю часть, затем нижнюю, чтобы нижняя часть торта, по сути, густой сладкий соус, стекала. Будет очень необычно.