Wash the bell pepper and remove its stem. Rinse the chicken fillet and dry with a paper towel. Peel the garlic. Preheat the oven to 200°C.
Болгарский перец помойте и удалите у него плодоножку. Куриное филе ополосните и просушите бумажным полотенцем. Чеснок очистите. Разогрейте духовку до 200°С.
Chop the bell pepper into small random pieces.
Болгарский перец порубите небольшими произвольными кусочками.
In a tall measuring cup, combine sour cream, 1 tbsp. l. butter, 2/3 bell pepper and garlic. Reserve some bell pepper for garnish.
В высоком мерном стакане соедините сметану, 1 ст. л. сливочного масла, 2/3 болгарского перца и чеснок. Оставьте немного болгарского перца на украшение.
Beat everything with an immersion blender until smooth.
Взбейте всё погружным блендером до однородности.
Cut the chicken fillet into small pieces.
Куриное филе нарежьте небольшими кусочками.
Transfer the chicken to a deep bowl and add the sour cream and bell pepper sauce. Salt and pepper to taste. Stir.
Переложите курицу в глубокую миску и добавьте соус из сметаны и болгарского перца. Посолите и поперчите по вкусу. Перемешайте.
Cut the pita bread in half.
Лаваш разрежьте пополам.
Take small baking dishes and grease them with butter. Line the sides and bottom of the molds with pita bread.
Возьмите небольшие формочки для запекания и смажьте их сливочным маслом. Выстелите лавашом стенки и дно формочек.
Place the chicken in the sauce inside the pita bread.
Внутрь лаваша выложите курицу в соусе.
Place bell pepper slices and butter on top of the chicken. Place the chicken in the oven for 40-50 minutes.
Сверху на курицу выложите кусочки болгарского перца и сливочное масло. Отправьте курицу запекаться в духовку на 40-50 минут.
Garnish the finished dish with fresh parsley.
Готовое блюдо украсьте свежей петрушкой.