Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Wash the vegetables, dry them, wrap them in foil (each type of vegetable separately, since they have different cooking times) and bake at 200 °C until done.
Овощи помойте, просушите, заверните в фольгу (каждый вид овощей отдельно, так как время готовности у них разное) и запекайте при температуре 200 °С до готовности.
Boil the eggs hard for 12-15 minutes.
Яйца сварите вкрутую в течение 12-15 минут.
Cut the onion into small cubes and pour boiling water to remove the bitterness. Let the onions stand for 30 minutes and drain the water.
Лук нарежьте на мелкие кубики и залейте кипятком, чтобы убрать горечь. Дайте так постоять луку 30 минут и слейте воду.
Cut the herring into small cubes.
Сельдь нарежьте на мелкие кубики.
Assemble the salad in layers. The first layer is finely grated potatoes. Grease with mayonnaise and add a little salt. The second layer is finely chopped herring, onion on top. Lubricate with mayonnaise. The third layer is finely grated carrots, mayonnaise, and a little salt. The fourth layer is finely grated eggs, mayonnaise, a little salt. Fifth layer – finely grated beets, mayonnaise, a little salt.
Соберите салат слоями. Первый слой – натертый на мелкой терке картофель. Смажьте майонезом, чуть посолите. Второй слой – мелко нарезаная сельдь, сверху лук. Смажьте майонезом. Третий слой – мелко натертая морковь, майонез, чуть соли. Четвертый слой – мелко натертые яйца, майонез, чуть соли. Пятый слой – мелко натертая свекла, майонез, чуть соли.
Let the salad sit for a couple of hours.
Дайте салату настояться в течение пары часов.
Before serving, garnish with herbs or a mesh of mayonnaise.
Перед подачей на стол украсьте зеленью или сеткой майонеза.