Prepare all food and utensils.
Подготовьте все продукты и посуду.
Mix eggs, 200 g sugar, 150 g butter, vanillin, baking powder.
Смешивайте яйца, 200 г сахара, 150 г масла, ванилин, разрыхлитель.
Add flour and knead the dough. Let it sit.
Добавьте муку и вымесите тесто. Дайте ему постоять.
Place the berries on the fire, add 100 ml of water and the remaining sugar, bring to a boil.
Ягоды поставьте на огонь, добавьте 100 мл воды и оставшийся сахар, доведите до кипения.
Mix starch with 50 ml of water, pour in a thin stream into the berries, stir for 5 minutes.
Смешайте крахмал с 50 мл воды, тонкой струйкой вылейте в ягоды, перемешивайте 5минут.
Grease the pan with the remaining oil and lay out the dough, making sides. Bake at 180˚C for 25 minutes, checking doneness with a toothpick
Смажьте форму оставшимся маслом и выложите тесто, сделав бортики. Выпекайте при 180˚C 25минут, проверяя готовность зубочисткой
Cool the finished cake. Slice, place on plates and add berry sauce.
Готовый кекс остудите. Нарежьте, разложите по тарелкам и добавьте ягодный соус.
Serve such beauty only on beautiful dishes. Maybe another scoop of ice cream?
Такую красоту подавайте только на красивой посуде. Может, еще шарик пломбира?