Prepare all food and utensils. Prepare paper towels for the finished brushwood.
Подготовьте все продукты и посуду. Подготовьте бумажные полотенца для готового хвороста.
Break 1 egg and 1 yolk of the second egg into a plate. Add salt and sugar.
Разбейте в тарелку 1 яйцо и 1 желток второго яйца. Добавьте соль и сахар.
Beat with a fork until smooth.
Взбейте вилкой до однородной массы.
Add flour in parts, kneading the dough until the dough stops sticking.
Добавляйте частями муку, замешивая тесто до тех пор, пока тесто перестанет липнуть.
Heat sunflower oil in a deep frying pan or cauldron.
Разогрейте в глубокой сковороде или казане подсолнечное масло.
Roll out the dough into a very thin layer; it should be visible in some places. The thinner the dough, the tastier the brushwood will be.
Раскатайте тесто очень тонким слоем, оно должно в некоторых местах просвечивать. Чем тоньше тесто, тем вкуснее получится хворост.
Cut the dough in a chaotic manner.
В хаотичном порядке нарежьте тесто.
Fry the brushwood in hot oil, turning when one side is browned.
В разогретом масле обжарьте хворост, переворачивая, когда одна сторона зарумянится.
Remove the browned brushwood onto a napkin to remove excess fat.
Выньте румяный хворост на салфетку, чтобы убрать лишний жир.
After cooking, be sure to sprinkle with powdered sugar, it will add sweetness and taste to the brushwood. The brushwood can be given a traditional shape by cutting the dough into squares and folding it into a Google-readable shape. There is nothing complicated about it, but the look is immediately very festive and nostalgic.
После приготовления обязательно посыпать сахарной пудрой, она придаст сладость и вкус хворосту. Хворосту можно придать традиционную форму — для этого тесто нарезается квадратиками и сворачивается в форму, которую можно загуглить. Сложного в этом нет ничего, но вид сразу очень праздничный и ностальгический.