Wash the spinach and dry thoroughly. Peel the grapefruit. Squeeze the orange juice. Prepare the honey; if it is thick, it should be melted in a water bath or in the microwave.
Шпинат промойте и тщательно просушите. Грейпфрут очистите от кожуры. Выжмите апельсиновый сок. Подготовьте мед, если он густой, его следует растопить на водяной бане или в микроволновке.
Cut the brie cheese into thin slices.
Сыр бри нарежьте тонкими ломтиками.
Cut the grapefruit into medium-sized pieces.
Грейпфрут нарежьте средними по размеру кусочками.
Prepare salad dressing from mustard, honey, olive oil and orange juice. Mix all ingredients in a bowl. The amount of mustard can be increased to your taste, then the dressing will be more piquant.
Заправку для салата приготовьте из горчицы, меда, оливкового масла и апельсинового сока. Смешайте все ингредиенты в миске. Количество горчицы можно увеличить на свой вкус, тогда заправка будет более пикантной.
Use a large flat plate to serve the salad. The aesthetics of a dish are no less important than the taste. Lay out the spinach leaves, place the grapefruit on top, pour over the first portion of the dressing, and reserve the second portion of the dressing for the next layer of salad.
Используйте большую плоскую тарелку для подачи салата. Эстетика блюда не менее важна, чем вкус. Выложите листья шпината, сверху выложите грейпфрут, полейте первой порцией заправки, вторую порцию заправки оставьте для следующего слоя салата.
Next, add the brie cheese and pour over the remaining dressing. Finely chop the walnuts and sprinkle on the dish.
Следом выложите сыр бри и полейте остатками заправки. Мелко порубите грецкий орех и посыпьте блюдо.
Garnish the salad with soy sauce and you're done!
Украсьте салат соевым соусом и готово!