Measure out the required amount of sour cream, fermented baked milk, sugar and gelatin. Break the chocolate into pieces.
Отмерьте необходимое количество сметаны, ряженки, сахара и желатина. Разломите шоколад на дольки.
Pour gelatin with water and leave for 10 minutes until it swells.
Залейте желатин водой и оставьте на 10 минут до набухания.
Beat the fermented baked milk for a couple of minutes using a blender or mixer until foam forms. Add sugar, vanilla sugar and sour cream to the resulting mixture.
Взбивайте ряженку пару минут с помощью блендера либо миксера до образования пенки. Добавьте в полученную смесь сахар, ванильный сахар и сметану.
Beat the mixture for 5 minutes until air bubbles form. Then heat the sugar-gelatin mixture in a water bath until liquid and pour into the fermented baked milk. Whisk quickly for 5 minutes until the gelatin is completely dissolved so that no lumps form.
Взбивайте смесь 5 минут до образования пузырьков воздуха. Затем нагрейте сахарно-желатиновую смесь на водяной бане до жидкого состояния и влейте в ряженку. Быстро взбивайте 5 минут до полного растворения желатина чтобы не образовались комочки.
Pour the prepared mixture into forms convenient for serving desserts and refrigerate for 2 hours. After it hardens, decorate with chopped chocolate.
Приготовленную смесь разлейте по удобным для подачи десертов формам и поставьте в холодильник на 2 часа. После его застывания украсьте рубленным шоколадом.
You can also use kiwi pieces for decoration. Their color and taste go well with the chocolate and creamy sourness of the dessert.
Для украшения также можно использовать кусочки киви. Их цвет и вкус отлично сочетаются с шоколадом и сливочной кислинкой десерта.