Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Rinse the vegetables thoroughly.
Овощи тщательно промойте.
Shred the cabbage.
Капусту нашинкуйте.
Grate the carrots.
Морковь натрите на тёрке.
Place cabbage leaves on the bottom of an enamel pan.
На дно эмалированной кастрюли выложите капустные листья.
Then chopped vegetables.
Затем нашинкованные овощи.
Remember the contents well until the juice appears.
Содержимое хорошенько помните до появления сока.
Add salt and sugar and remember again...
Добавьте соль и сахар и снова помните..
Compact and place the load.
Утрамбуйте и поставьте груз.
Cover with a towel and leave for 48 hours.
Накройте полотенцем и оставьте на 48 часов.
After 48 hours, be sure to pierce the cabbage daily with a wooden skewer or spatula.
Спустя 48 часов нужно обязательно ежедневно протыкать капусту деревянной шпажкой, либо лопаткой.
The cabbage is fermented for 5 days, then put it in jars and put it in the refrigerator.
Капуста квасится 5 дней, после чего разложите ее по банкам и поставьте в холодильник.
Cabbage can be served separately or added, for example, to vinaigrette or dumplings.
Капусту можно подавать как отдельно, так и добавлять её, например, в винегрет, вареники.