Prepare all the necessary ingredients for cooking. Sift flour with baking powder to make the dough more fluffy.
Подготовьте все необходимые продукты для приготовления. Просейте муку с разрыхлителем, чтобы тесто получилось более пышным.
Melt the butter and chocolate in a double boiler until smooth. Stir them and cool slightly.
Растопите сливочное масло и шоколад на водяной бане до однородной массы. Перемешайте их и немного остудите.
In a deep bowl, beat 3 eggs with a mixer and add 150 g of sugar. Next, pour in the creamy chocolate mixture in a stream. Add sifted flour with baking powder in small portions. Beat until the mixture becomes homogeneous.
В глубокой миске взбейте с помощью миксера 3 яйца и добавьте 150 г сахара. Далее влейте струей сливочно-шоколадную массу. Небольшими порциями добавляйте просеянную муку с разрыхлителем. Взбивайте до тех пор, пока масса не станет однородной.
In a separate bowl, mix the mascarpone cheese with the remaining 2 eggs, sugar and vanilla extract. Beat them until smooth. Grease the pan with butter and lightly sprinkle with flour. Place 3 layers on the bottom of the mold: ½ creamy chocolate mixture, mascarpone cheese mixture and then chocolate again. Place the pan in an oven preheated to 180°C for 60 minutes.
В отдельной чаше смешайте сыр маскарпоне с остальными 2 яйцами, сахаром и ванильным экстрактом. Взбивайте их до однородной консистенции. Форму смажьте маслом и слегка присыпьте мукой. Выложите на дно формы 3 слоями: ½ сливочно-шоколадной микстуру, смесь с сыром маскарпоне и затем снова шоколадную. Поставьте форму в разогретую до 180°С духовку на 60 минут.
Sprinkle the finished pie with powdered sugar. For a more savory look, decorate the surface of the dessert with fresh berries.
Готовый пирог присыпьте сахарной пудрой. Для более пикантного вида украсьте поверхность десерта свежими ягодами.