Prepare all the necessary ingredients and utensils for cooking.
Подготовьте все необходимые ингредиенты и посуду для приготовления.
Heat the milk to a temperature of 35 °C and add sour cream to it. Mix thoroughly for 1 minute. Dilute the enzyme in 0.5 cups of cool boiled water and pour into milk. Stir thoroughly. After 1-2 hours, the milk will curdle and a jelly-like clot will form.
Подогрейте молоко до температуры 35 °C и добавьте в него сметану. Тщательно мешайте в течение 1 минуты. Разбавьте фермент в 0,5 стакана прохладной кипяченой воды и вливайте в молоко. Тщательно размешайте. Через 1-2 часа молоко свернется и образуется сгусток в виде желе.
Cut the resulting mass into 3 cm squares: first cut vertically, then try to cut horizontally. Leave for 20 minutes until the whey begins to separate.
Нарежьте полученную массу на квадраты по 3 см: сначала нарезайте вертикально, потом попытайтесь нарезать горизонтально. Оставьте на 20 минут, чтобы сыворотка начала отделяться.
Place the pan in hot water and start stirring the cheese. The temperature should rise to 41 °C. It is necessary to stir for 1 hour, intermittently. The mass will dry out a little and thicken. Drain off the whey and you can add salt to the cheese. Place the cheese curd in the pan and place something heavy on top to press the cheese together. Leave under pressure for 2-3 hours.
Поставьте кастрюлю в горячую воду и начните мешать сыр. Температура должна повыситься до 41 °C. Мешать надо в течение 1 часа, можно с перерывами. Масса будет чуть подсыхать и уплотняться. Слейте сыворотку и можете посолить сыр. Поместите сырное зерно в форму и положите что-нибудь тяжелое сверху, чтобы сыр спрессовался. Оставьте под прессом на 2-3 часа.
Wipe the finished cheese dry and place on a clean cloth, place in the refrigerator for 3 weeks. Turn and change the fabric every 2 days.
Готовый сыр оботрите насухо и выложите на чистую ткань, поместите в холодильник на 3 недели. Переворачивайте и меняйте ткань каждых 2 дня.
Cut the cheese into slices, place on a wooden board and garnish with herbs on top.
Нарежьте сыр на дольки, выложите на деревянную досочку и украсьте сверху зеленью.