Prepare a baking dish and the necessary ingredients for cooking. Wash the cauliflower and dry it. Remove the stalk and separate the cabbage into florets.
Подготовьте форму для запекания и необходимые ингредиенты для приготовления. Вымойте цветную капусту и обсушите ее. Удалите кочерыжку и разберите капусту на соцветия.
Pour 2 liters of water into the pan and add salt (about 2-3 pinches). Place the cabbage inflorescences in boiling water, and after boiling, cook for another 6 minutes. The inflorescences should become soft and retain their shape.
Налейте в кастрюлю 2 литра воды и посолите (примерно 2-3 щепотки). Поместите в кипящую воду соцветия капусты, после закипания варите еще 6 минут. Соцветия должны стать мягкими и сохранять свою форму.
Preheat the oven to 180°C. Place the cabbage in a colander and wait until the water drains. Place the cauliflower in the prepared baking dish. Place finely grated cheese into the pan.
Разогрейте духовку до 180°C. Капусту поместите в дуршлаг и подождите пока стечет вода. Поместите цветную капусту в подготовленную форму для запекания. Выложите в форму натертый на мелкой терке сыр.
Place the pan in the preheated oven for 25 minutes until golden brown.
Поместите форму в разогретую духовку на 25 минут, до того момента пока не появиться золотистая корочка.
You can serve the baked cabbage in a mold or cut it into portions and garnish with chopped parsley on top.
Запеченную капусту можете подавать в форме или разрезать по порциям, и украсьте сверху измельченной петрушкой.