Wash the vegetables and peel them. Sterilize half liter jars and lids.
Помойте овощи, очистите их от кожуры. Простерилизуйте пол литровые банки и крышки.
Finely cut the washed vegetables into squares. Eggplants can be used with or without peel. If the eggplants are bitter, you need to add a little salt to them and after half an hour, squeeze them out with your hands. Heat the vegetable oil, fry the onion until golden brown. Add the chopped tomatoes and simmer for ten minutes. Add chopped eggplant and bell pepper.
Помытые овощи мелко порежьте квадратиками. Баклажаны можно использовать, как с кожурой, так и без кожуры. Если баклажаны горчат, нужно присолить их чуть-чуть солью и через полчаса отожмите руками. Разогрейте растительное масло, обжарьте лук до золотистого цвета. Положите порезанные помидоры и потушите минут десять. Положите нарезанные баклажаны и болгарский перец.
Simmer the vegetables until tender with the lid open. Don't forget to stir constantly so it doesn't burn. When all the vegetables become soft, add chopped sour apple, sugar, black pepper, hot pepper to taste and salt. Add salt so that it is salty, since hot food tastes saltier than cold food and when the salad cools down, it may turn out to be bland.
Овощи тушите до готовности при открытой крышке. Не забывайте постоянно помешивать, чтобы не подгорело. Когда все овощи станут мягкими добавьте порезанное кислое яблоко, сахар, черный перец, жгучий перец по вкусу и соль. Соли добавляйте так, чтобы было соленое, так как горячее на вкус соленее, чем холодное и когда салат остынет, может оказаться пресным.
Simmer for another ten minutes. You can do half the salad like this, and add grated garlic and chopped herbs to the other half. It will also be very tasty. Pour in two tablespoons of vinegar and stir. And let it simmer slowly.
Потушите еще минут десять. Можете половину салата сделать так, а в другую половину добавить протертый чеснок и нарезанную зелень. Тоже будет очень вкусно. Влейте две ложки уксуса перемешайте. И пусть потихоньку кипит.
Prepare the jars carefully. Rinse, boil, steam, oven or microwave. Boil the lids in boiling water for a couple of minutes. Boiling salad, put into jars and roll up immediately. Turn the lids down and wrap them in a blanket for a day, let them infuse.
Банки подготовьте тщательным образом. Промойте, прокипятите на пару, в духовке или микроволновой печи. Крышки проварите в кипятке пару минут. Кипящий салат, разложите по банкам и сразу закатайте. Переверните вниз крышками и укутайте в одеяло на сутки, пусть настаивается.
Open a jar of cold salad, put it in a bowl, chop fresh herbs, and add a spoonful of vegetable oil. Bon appetit.
Откройте баночку холодного салата, положите в пиалу, нарежьте свежей зелени, и добавьте ложечку растительного масла. Приятного аппетита.