Prepare a frying pan and bowl for the dough. Sift the flour.
Подготовьте сковороду и миску для теста. Просейте муку.
Break eggs into a bowl, add sugar and salt. Beat the resulting mixture. Pour in kefir and stir again. Place the resulting mass on the fire and heat to 40°C, that is, slightly above body temperature.
В миску разбейте яйца, добавьте сахар и соль. Полученную смесь взбейте. Влейте кефир и еще раз перемешайте. Полученную массу поставьте на огонь и нагрейте до 40°C, то есть чуть выше температуры тела.
Add flour to the warm mixture. Stir the dough until smooth. Add baking soda and stir. Let the dough rest for 30 minutes. Do not stir any more, otherwise the mass will settle.
Добавьте в теплую смесь муку. Размешайте тесто до однородности. Добавьте соду и перемешайте. Дайте тесту отдохнуть 30 минут. Больше не перемешивайте, иначе масса осядет.
Pour oil into the pan and heat. Place a tablespoon of dough into the pan. Fry the pancakes, covered, over low heat for 2 minutes on each side.
В сковороду влейте масло и нагрейте. Столовой ложкой выкладывайте тесто на сковороду. Жарьте оладьи под крышкой на небольшом огне по 2 минуты с каждой стороны.
Serve the warm pancakes in a plate, placing them in a circle, and place a small bowl with sour cream or jam in the center.
Подайте теплые оладьи в тарелке, выложив их по кругу, а в центре поставьте небольшую пиалу со сметаной или вареньем.