Heat the kefir to 37 °C, that is, the same as body temperature. Prepare a deep bowl, whisk, sieve and all the necessary ingredients.
Кефир подогрейте до 37 °C, то есть как температура тела. Подготовьте глубокую миску, венчик, сито и все необходимые ингредиенты.
Break an egg into a bowl, add sugar and vanilla sugar. Pour in kefir and mix everything with a whisk. Gradually add sifted flour and bring to the desired consistency: the dough should not be thick or runny. Stir everything again and add soda. Leave the dough for 15 minutes to allow the gluten to swell.
В миску разбейте яйцо, добавьте к нему сахар и ванильный сахар. Влейте кефир и все перемешайте венчиком. Постепенно вводите просеянную муку и доводите до нужной консистенции: тесто должно быть не густым и не жидким. Перемешайте все еще раз и добавьте соду. Оставьте тесто на 15 минут, чтобы клейковина набухла.
Heat a frying pan with oil, spoon in the pancakes and fry on each side for 2 minutes over medium heat.
Разогрейте сковороду с маслом, выложите ложкой оладьи и обжарьте с каждой стороны 2 минуты на среднем огне.
Drizzle the pancakes with maple syrup and serve.
Полейте оладьи клиновым сиропом и подавайте к столу.