Remove food from the refrigerator in advance so that it is at room temperature.
Заранее достаньте продукты из холодильника, чтобы они были комнатной температуры.
Pour the sour milk into a heat-resistant bowl, which you place on a pan of water heated to 40 °C so that the bottom does not touch the water. Add yeast and sugar to a bowl and stir. Cover with a towel or plastic wrap and let rise until risen, 15 minutes.
Кислое молоко перелейте в жаропрочную миску, которую поставьте на кастрюлю с водой, подогретой до 40 °С, чтобы дно не касалось воды. В миску добавьте дрожжи и сахар и перемешайте. Накройте полотенцем или пищевой пленкой и пусть постоит, пока поднимется, 15 минут.
The dough should rise and increase in size. Sift the flour into the dough, add butter and egg, a little salt and knead the dough. The dough should be thicker in consistency than sour cream. Sometimes you need to add a little more flour. Then cover the dough again and let it rest for 2 hours. Do not stir.
Опара должна подойти и увеличиться в размере. Просейте муку в опару, добавьте масло и яйцо, чуть соли и замесите тесто. Тесто должно быть по консистенции гуще сметаны. Иногда нужно добавить чуть больше муки. Затем снова накройте тесто и дайте постоять 2 часа. Не перемешивайте.
In a couple of hours, the pancake dough should rise well. Under no circumstances should the dough be stirred, otherwise it will settle. Heat a thick-bottomed frying pan, pour in the oil and let it warm up well. Using a large spoon, place the pancakes into the pan and fry on both sides.
За пару часов тесто на оладьи должно хорошо подняться. Тесто ни в коем случае нельзя перемешивать, иначе оно осядет. Разогрейте сковороду с толстым дном налейте масло и пусть оно хорошо прогреется. При помощи большой ложки выкладывайте оладьи на сковороду и жарьте с двух сторон.
Serve on a plate with sour cream, sprinkle with powdered sugar.
Подайте на тарелке со сметаной, посыпьте сахарной пудрой.