Remove all foods from the refrigerator in advance so that they are at room temperature. Sift the flour.
Заранее достаньте все продукты из холодильника, чтоб они были комнатной температуры. Просейте муку.
Beat the eggs with a whisk with sugar and a pinch of salt. Add preferably lukewarm kefir. It can be heated in a water bath or carefully in the microwave. Stir and add sifted flour and soda. Knead the dough. It should be slightly thicker than sour cream. Leave in a warm place for 20 minutes.
Яйца взбейте венчиком с сахаром и щепоткой соли. Добавьте желательно чуть теплый кефир. Его можно подогреть на водяной бане или осторожно в микроволновке. Перемешайте и высыпьте просеянную муку с содой. Замесите тесто. Оно должно быть чуть гуще сметаны. Оставьте в тепле на 20 минут.
Heat a frying pan with vegetable oil and reduce heat to medium. Place a large spoonful of pancakes into the pan and fry on each side for 2 minutes.
Разогрейте сковороду с растительным маслом и уменьшите огонь до среднего. Выкладывайте большой ложкой оладьи на сковороду и обжаривайте с каждой стороны по 2 минуты.
Place buckwheat pancakes on a plate, add a couple of spoons of thick sour cream.
Выложите на тарелку гречневые оладьи, добавьте пару ложек густой сметаны.