Prepare a meat grinder and a saucepan for cooking adjika. Wash all vegetables.
Подготовьте мясорубку и кастрюлю для варки аджики. Помойте все овощи.
Peel the onion and garlic. Cut the onion into slices so that they fit into the meat grinder. Cut the tomatoes into slices too. Bell pepper, you can take any color. Cut it in half and remove the core, then cut into slices. Cut the apples into slices and remove the core. You also need to chop the carrots a little.
Очистите лук и чеснок. Лук порежьте на дольки, чтоб проходили в мясорубку. Помидоры тоже порежьте дольками. Перец болгарский, можно брать любого цвета. Разрежьте его пополам и удалите сердцевину, потом порежьте на дольки. Яблоки порежьте дольками, удалите сердцевину. Морковь нужно тоже чуть измельчить.
Pass all the vegetables through a meat grinder, place in a saucepan where you will cook, pour in vegetable oil, add salt and sugar, and cook over medium heat for an hour or even an hour and a half. Vegetables in adjika should become soft.
Все овощи пропустите на мясорубку, выложите в кастрюлю, где будете варить, залейте растительное масло, насыпьте соль и сахар, и варите на среднем огне час или даже полтора. Овощи в аджике должны стать мягкими.
Sterilize the jars where you will pour adjika. This can be done in the oven, in the microwave, steamed, or over a saucepan. The lids need to be boiled for a couple of minutes. Right before you pour the adjika, pour in the vinegar, stir, pour the still boiling adjika into the jars and roll up.
Простерилизуйте банки куда вы будете заливать аджику. Это можно сделать в духовом шкафу, в микроволновой печи, на пару, над кастрюлей. Крышки нужно прокипятить пару минут. Прямо перед тем, как вы будете разливать аджику, залейте уксус размешайте, залейте еще кипящую аджику в банки и закатайте.
Pour adjika into a sauceboat, you can chop the herbs and add oil. Serve with a variety of dishes. Bon appetit.
Аджику налейте в соусницу, можно нарезать зелени и подлить масла. Подавайте к различным блюдам. Приятного аппетита.