Prepare a deep saucepan with a thick bottom, a colander and gauze folded in 4 times, as well as a mold for cheese.
Подготовьте глубокую кастрюлю с толстым дном, дуршлаг и сложенную в 4 раза марлю, а также форму для сыра.
Pour 1 liter of milk into a saucepan with a thick bottom and add 1 kg of cottage cheese. Bring to a boil, stirring constantly. After boiling, leave for another 5-7 minutes until the whey is completely separated.
Вылейте в кастрюлю с толстым дном 1 л молока и положите 1 кг творога. Доведите до кипения, постоянно помешивая. После закипания оставьте еще на 5-7 минут до полного отделения сыворотки.
Pour the entire mixture through four layers of cheesecloth into a colander. Tie a knot and squeeze out the remaining whey from the curd. Place the colander with the mixture in the refrigerator for at least 1 hour.
Вылейте всю смесь через марлю, выстеленную в четыре слоя, на дуршлаг. Завяжите узелок и выдавливайте оставшуюся сыворотку с творога. Уберите дуршлаг с массой в холодильник минимум на 1 час.
Mix two eggs, 100 g of butter and soda, add chopped herbs. Take out the cottage cheese and mix this mass with it. Place everything in an enamel pan.
Размешайте два яйца, 100 г масла и соду, добавьте резаную зелень. Достаньте творог и смешайте эту массу с ним. Выложите все в эмалированную кастрюлю.
Place the pan in a water bath and cook over high heat with constant stirring until the cottage cheese begins to melt and becomes a homogeneous yellow mass. This will take approximately 1 hour.
Кастрюлю установите на водяную баню, на сильном огне варите при постоянном помешивании, пока творог не начнет плавиться и не станет однородной желтой массой. На это уйдет примерно около 1 часа.
Pour the hot cheese into a bowl lined with cellophane film and greased with oil and immediately add whole pitted olives. Distribute the cheese mixture evenly and cover with film. Place in the refrigerator for 1 day.
В миску, застеленную целлофановой пленкой и смазанной маслом, вылейте горячий сыр и сразу добавьте целые маслины без косточек. Равномерно распределите сырную массу и накройте пленкой. Поставьте в холодильник на 1 сутки.
Serve cheese with bread and slices.
Подавайте сыр с хлебом и нарезкой.