Prepare an enamel pan, a ceramic pan, a colander and cheesecloth folded in 4-5 layers.
Подготовьте эмалированную кастрюлю, керамическую кастрюлю, дуршлаг и марлю, сложенную в 4-5 слоев.
Pour milk into a saucepan, add cottage cheese and bring to a boil, stirring. After boiling, cook the mixture for 10 minutes.
Молоко налейте в кастрюлю, добавьте творог и доведите до кипения, помешивая. После закипания следует варить массу 10 минут.
Line a colander with gauze, transfer the prepared mixture of cottage cheese and milk into it and let the liquid drain. To speed up the process, you can squeeze the cottage cheese by hand.
Застелите марлей дуршлаг, переложите туда готовую массу из творога и молока и дайте жидкости стечь. Для ускорения процесса можно творог отжать руками.
Place the cottage cheese in a ceramic pan, add butter, eggs, salt and soda. Mix everything thoroughly with your hands. Place this mixture over medium heat and melt while stirring. Boil for 5-8 minutes and see how the mass begins to stretch. As soon as the mass begins to lag behind the pan, the cheese is ready.
В керамическую кастрюлю переложите творог, добавьте масло, яйца, соль и соду. Вымешайте все тщательно руками. Поставьте эту массу на средний огонь и расплавляйте, помешивая. Проварите 5-8 минут и увидите, как масса начнет тянуться. Как только масса станет отставать от кастрюли – сыр готов.
Place the cheese on a plate and cover with cling film to prevent the crust from drying out. Place the cheese in a cool place to cool.
Положите сыр на тарелку и накройте пищевой пленкой, так корочка не заветрится. Поставьте сыр в холодное место охлаждаться.
Serve the cheese as a canapé with ingredients of your choice.
Подавайте сыр в виде канапе с ингредиентами на свой вкус.