Prepare two bowls for mixing the ingredients, line a baking sheet with baking parchment, melt the butter and chocolate separately. Preheat the oven to 180°C. Butter and chocolate can be quickly melted in a water bath or in the microwave.
Подготовьте две миски для смешивания ингредиентов, противень застелите пергаментом для выпечки, растопите масло и шоколад по отдельности. Разогрейте духовку до 180°C. Масло и шоколад можно быстро растопить на водяной бане, либо в микроволновой печи.
Combine sugar with melted butter and beat well. Add the egg and beat again until fluffy. Pour the melted chocolate into the whipped mixture and stir gently.
Соедините сахар с топленым маслом и хорошо взбейте. Добавьте яйцо и еще раз взбейте до пышного состояния. Растаявший шоколад переложите во взбитую смесь и аккуратно перемешайте.
In a separate bowl, combine flour, coffee, cocoa, baking powder and salt. Stir and pour into chocolate mixture. Knead the dough. Wrap the finished dough in a plastic bag and place in the freezer for 1 hour.
В отдельной миске соедините муку, кофе, какао, разрыхлитель и соль. Перемешайте и высыпьте в шоколадную массу. Замесите тесто. Готовое тесто заверните в целлофановый пакет и поставьте в морозилку на 1 час.
Form the frozen dough into balls with a diameter of 3 cm and roll thoroughly in powdered sugar. Place the balls on a baking sheet with a distance of 3 cm from each other and place in the oven for 15 minutes. Let cool.
Из застывшего теста сформируйте шарики диаметром 3 см и хорошенько обваляйте в сахарной пудре. Выложите шарики на противень с расстоянием друг от друга 3 см и поставьте духовку на 15 минут. Дайте остудиться.
Serve the finished cookies in a wicker baking basket lined with a white napkin and garnish with berries and mint leaves. Serve with a hot drink.
Подайте готовое печенье в плетеной корзинке для выпечки, застеленное белой салфеткой, и украсьте ягодами и листиками мяты. Подавайте с горячим напитком.