Prepare cheesecloth for forming cheese and dishes.
Подготовьте марлю для формировки сыра и посуду.
Pour the curdled milk into the pan and place over low heat. Start heating. Do not stir, you can only carefully move it around the edges.
Влейте простоквашу в кастрюлю и поставьте на слабый огонь. Начните нагревать. Не перемешивайте, можете только аккуратно отодвигать по краям.
Heat to 75℃ using a food thermometer. Do not bring to a boil.
Нагревайте до 75 ℃, используя кулинарный термометр. До кипения не доводите.
Do not touch the curdled milk and let cool, covered, until lukewarm. When the mass has cooled, pour the contents into a colander, which is covered with 4-5 layers of gauze. Add salt to the mixture and stir lightly.
Не трогайте простоквашу и дайте остыть под крышкой до теплого состояния. Когда масса остынет, вылейте содержимое в дуршлаг, который застелен марлей в 4-5 слоев. Смесь подсолите и слегка перемешайте.
Squeeze the cheese well and twist the gauze around its axis. Place the cheese under a weight and periodically drain the whey. Place in the refrigerator for approximately 12 hours.
Сыр хорошо отожмите и закрутите марлю вокруг своей оси. Сыр положите под груз и периодически сливайте сыворотку. Отправьте в холодильник примерно на 12 часов.
Cut the cheese into arbitrary pieces and serve for carving or other dishes.
Нарежьте сыр произвольными кусочками и подавайте для нарезки или к другим блюдам.