Prepare all the necessary ingredients and utensils.
Подготовьте все необходимые ингредиенты и посуду.
Mix dairy products in a deep bowl. Stir until smooth. Add salt and if you like light sourness, add 1 tbsp. lemon juice.
В глубокой миске смешайте молочные продукты. Перемешивайте до однородности. Посолите и если вы любитель легкой кислинки, то добавьте 1 ст.л. лимонного сока.
Place the resulting mass in a colander lined with several layers of gauze (about 4-5). Close the container containing the mixture with a lid and place it in the refrigerator for 2 days. During this time, the cheese will become thicker and all the whey will drain from it.
Получившуюся массу откиньте на дуршлаг, застеленный несколькими слоями марли (примерно 4-5). Закройте емкость крышкой, в которой находится масса, поставьте в холодильник на 2 суток. За это время сыр получится более густым, с него стечет вся сыворотка.
Place the cheese on a plate, cut into portions and garnish with herbs on top.
Выложите сыр на тарелку, разрежьте на порции и украсьте сверху зеленью.