Rub the cottage cheese through a sieve. Line a colander with four layers of cheesecloth.
Протрите творог через сито. Застелите дуршлаг четырьмя слоями марли.
Pour milk into a saucepan and boil. Add curd and continue cooking for 15 minutes over medium heat. Place the curd mixture in a colander lined with several layers of gauze. Let the serum drain for 30 minutes.
Налейте в кастрюлю молоко и вскипятите. Добавьте творог и продолжайте варить в течение 15 минут на среднем огне. Творожную массу откиньте на дуршлаг, застеленный несколькими слоями марли. Дайте сыворотке стечь в течение 30 минут.
Melt the butter in a deep bowl, add the curd mass, egg, soda and salt. Quickly mix the contents until smooth. Add chopped basil.
В глубокой миске растопите сливочное масло, добавьте творожную массу, яйцо, соду и посолите. Быстро смешивайте содержимое до однородного состояния. Добавьте нашинкованный базилик.
Place the cheese mixture in a bowl lined with cling film. Place in the refrigerator for at least 2-3 hours. It is best to leave overnight as the flavor will be more balanced.
Выложите сырную массу в миску, застеленную пищевой пленкой. Поставьте в холодильник как минимум на 2-3 часа. Лучше всего оставить на ночь, так как вкус будет более сбалансированным.
Decorate the cheese with fresh herbs. Serve with chopped vegetables.
Украсьте сыр свежей зеленью. Подавайте к овощной нарезке.